Från mörkhårig till ljushårig

Har du mörkt hår och vill bli blond?

Det första jag vill skriva i detta inlägg är att tålamod är nyckeln till ett glamoröst vackert hår. Nu måste vi vara realistiska. En avfärgning på ett svart/mörkt färgat hår kräver en hel del.

Orealistiska Förväntningar

Har du färgat håret mörkt i många år och förväntar dig att bli blond på första behandlingen? Då måste du börja tänka om. Självklart kan du bli det, men då kan du inte förvänta dig ett följsamt och glansigt hår efter första behandlingen. Vill du ha en kall ton på det med? Ja absolut vill du det men då måste du veta att toningen släpper mycket fortare när ditt hår är poröst och när toningen har släppt då är du gul igen.

Flera behandlingar krävs

Det jag rekommenderar är att göra behandlingen i flera etapper, vilket innebär att ditt hår inte blir poröst, slitet eller glanslöst. Dvs ju bättre ditt hår mår desto bättre håller färgen. Från svart till blont är det många steg i en färgskala (ca 8-9 steg) som håret måste gå igenom. Därför rekommenderar jag att ljusa upp håret ca 2-3 steg i taget. Det finns ingen trollstav eller en produkt som hindrar mörkt hår från att gå igenom röda/orange toner. Tålamod är det enda sättet. Räkna med ca 3-5 behandlingar för att nå ditt mål .

Hur du behandlar håret under processen

Jag rekommenderar att du köper ett bra schampoo, balsam och en inpackning. Wella har ett par bra fuktgivande serier; Fusion och Enrich, dessa tycker jag fungerar väldigt bra.

Wellaplex rekommenderar jag starkt. Wellaplex används i tre olika steg, varav två av stegen utförs på salongen av din frisör när du genomgår en färgbehandling. Det tredje och sista steget använder du hemma en gång i veckan.

Här kommer en kort förklaring om de tre olika stegen:

  • Nr 1 Bond Maker: Hjälper till att skapa styrka i håret under blekning och färgning.
  • Nr 2 Bond Stabilizer: Stärker banden i håret, återställer PH-värdet och stärker hårets struktur efter en kemisk behandling. Både Nr1 och Nr2 används på salong under färgning.
  • Nr3 Hair Stabilizer: Är till för hemmabruk och hjälper till att hålla håret starkt, fint och mjukt.

0 svar på “Från mörkhårig till ljushårig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.