Vardagssminkning

Innan du börjar sminka dig

Tänk på att alltid ha återfuktad hy. Innan du börjar sminka dig kan du även skrubba och smörja in läpparna. Om du inte har läppskrubb hemma så kan du blanda ihop en egen skrubb med honung och socker exempelvis.

Foundation och setting powder

Börja med en bas som du föredrar (t.ex. foundation eller mineralpuder). Använd dig av en foundationpensel eller borste. Lägg foundation över hela ansiktet, även ögonlocken. Om du använder flytande foundation rekommenderar jag att man avslutar med ett ”setting powder” för att slippa få linjer. Innan du börjar pudra är det väldigt viktigt att få bort överflöd. Det kan du göra genom att använda dig av en svamp.

Ögonskugga/Fransmarkering

När du har applicerat foundation och setting powder är det dags för ögonen. När du lägger foundation brukar ögonen krympa lite. Det kan du se när du har applicerat halva ansiktet och sedan jämför med andra sidan. För att förstora ögonen behöver du nämligen skapa ”naturliga skuggor”, som vi naturligt har runt ögonen. Du kan använda dig av en kall/naturlig brun ögonskugga. Du kan även ha ögonskugga på ögonlocket t.ex. jordnära färger och även franskuggning för en mer förtätande effekt på fransraden.

Nästa steg är ”fransskugga”. Franskuggan har en fransförtätande och uppiggande effekt. Fransskuggan lägger du mellan fransarnas rötter med en tunn snedskuren pensel med svart skugga.

Contouring och rouge

Du kan använda bronzer som contouring på kindlinjen, pannan och käklinjer. Tänk på att inte lägga för mycket ju mindre desto finare ”finish”. Rouge är något väldigt många väljer bort, Rougen ger den naturliga färgen och rodnaden tillbaka. När du väljer färg på rougen ska du tänka på om du är varm eller kall i tonen så att färgen inte skär sig mot den övriga makeupen.

Läppar

Läpparna behöver också lite kärlek. Avsluta med lite glans eller ett matt läppstift som inte är allt för skrikig.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.